/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Procesul în care s-a implicat Pavel Filip: Ce spune familia care se judecă cu „Banca Socială”

14 iunie 2019, ora 15:32

Persoanele fizice care se judecă  la Curtea Supremă de Justiție cu „Banca Socială”, caz despre care a scris ieri TV8, arătând cum se implică Pavel Filip într-un proces de judecată, au venit cu o reacție după publicarea articolului. Într-o scrisoare trimisă redacției TV8, Vladimir Sulă explică că „oponenții lui pe dosar au hotarât să recurgă la sprijinul BNM” și ar fi pus la dispoziția primului ministru Pavel Filip „informație intenționat denaturată, lipsită de orice suport probatoriu”.

Bărbatul susține că „Banca Socială” a pus la cale o schemă ilegală de „deposedare a averii proprietarilor și valorificarea bunurilor gajate la prețuri nejustificat de mici, pentru a le vinde ulterior la prețuri mult mai mari”.

Vladimir Sulă explică cum au ajuns bunurile imobile în proprietatea „Băncii Sociale” și în ce constă conflictul pe care familia sa îl are acum cu instituția bancară.

El susține că la bancă au fost gajate doar 20 de imobile dintr-un lot de 24 de bunuri pe care soția sa, Elena Sulă, le-ar fi cumpărat anterior în cadrul unei licitații. Mai târziu, imobilele au fost transmise băncii în baza datoriilor acumulate pentru credit, dar femeia ar fi rămas proprietară pentru celelalte patru bunuri imobile pe care nu le-a gajat la bancă, fiind vorba despre niște blocuri de sere acoperite cu sticlă.

Anume aceste bunuri imobile au fost vîndute mai târziu și fac acum obiectul dosarului aflat pe rol la Curtea Supremă de Justiție și asupra cărora „Banca Socială” vrea să-și demonstreze proprietatea. Notarul Galina Ceban ar fi prezentat anterior în fața magistraților de la Curtea de Apel Chișinău acte din Registrul de Stat a Gajului, care ar demonstra că la momentul încheierii contractului cu „Banca Socială” bunurile imobile respective nu figurau în registru și erau libere de gaj.

„Banca Socială, de frica unei soluții previzibile a CSJ, în scopul camuflării tranzacțiilor dubioase anterior efectuate, au solicitat implicarea autorităților de stat pentru obținetea unor decizii favorabile ei, ceea ce constituie o imixtiune în actul justiției”, afirmă Vladimir Sulă, care nu mai crede că familia sa are șanse să câștige acest proces de judecată la CSJ.

Vedeți în articolul de mai jos scrisorile secrete pe care le-a publicat ieri TV8, care atestă că guvernatorul Băncii Naționale i-a cerut premierului Pavel Filip să ia atitudine față de acest proces de judecată, iar ulterior acesta i-a îndemnat pe conducătorii mai multor structuri de stat, inclusiv președintele Curții Supreme de Justiție, să se implice pentru a nu admite să fie prejudiciate interesele statului, adică „Banca Socială” să nu restituie unui agent economic 3,6 milioane de lei.

/DOC.VIDEO/ EXCLUSIV: Cum intervine Pavel Filip într-un proces de judecată ce ține de furtul miliardului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram