/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Se cere demisia directorului Agenției Naționale Transport Auto. Care este motivul

15 iunie 2019, ora 17:03

Deputatul din partea blocului ACUM, Petru Frunze, îi solicită ministrului Economiei, Vadim Brânzan, demiterea din funcții a secretarului de stat responsabil pe domeniul transportului, Sergiu Bucataru și a directorului Agenției Naționale Transport Auto, Vsevolod Bocsanean.

Potrivit lui Petru Frunze, transportul de pasageri este sufocat de un grup de interese care a monopolizat piața. Deputatul spune că până în anul 2020 nu va fi deschisă nicio cursă de pasageri.

„Am avut o discuție cu noul ministru, m-am oferit consultant pentru a distruge monopolul din domeniu și a oferi posibilitate tuturor să procure autocare moderne pentru a deservi cetățenii. Deja lucrez la modificarea Codului Transportului care reglementează mai mult interesul grupurilor care au monopolizat piața”, a menționat parlamentarul. 

Petru Frunze a menționat că cele două autocare moderne cumpărate de locuitorii satului Puhoi din raionul Ialoveni timp de doi ani staționează în parcare pentru că plăcuțele de înmatriculare ar fi fost ridicate abuziv de colaboratorii ANTA la indicația directorului instituției și a secretarului de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram