Mobilizare maximă pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada estivală, atunci când, potrivit datelor din anii precedenți, trafic sporește cu până la 20%. În acest sens a fost semnat un plan comun de acțiuni între Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră, orientate spre accelerarea tranzitului transfrontalier în perioada 15 iunie – 31 august curent.

Măsurile adoptate de ambele autorități se referă la suplinirea numărului de inspectori și al echipamentelor de verificare, precum și implicarea conducerii posturilor în efectuarea controlului vamal și respectiv, de frontieră. Totodată, sunt mobilizați și ofițeri antifraudă, care vor prelua documentarea încălcărilor consemnate, fără a-i distrage pe ofițerii de la linia de control.

De asemenea, în cazul unui flux sporit, vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, inclusiv cele destinate corpului diplomatic. Tot pe banda corpului diplomatic vor fi direcționate și familiile cu copii, precum și persoanele cu necesități speciale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!