/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Se anunță noi privatizări! APP scoate la licitații alte 36 de bunuri din proprietatea publică

missing
16 iunie 2019, ora 11:09

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță licitații de privatizare a 36 de bunuri proprietate publică. Licitațiile vor avea loc la 2 iulie curent, iar cererile la concursurile comerciale vor fi acceptate până la 18 iulie.

La concurs în lot unic sunt expuse șase obiective în valoare de peste 320 milioane de lei /peste 15 mln de euro/, inclusiv fabrica de sticlă din Chișinău – prețul inițial de vânzare de 231,6 milioane de lei, hotelul Zarea – 24,4 milioane de lei, sanatoriul Moldova – 25,5 milioane de lei. Cererile de participare la concurs sunt acceptate până la data de 18 iulie, scrie Moldpres.

Pe 2 iulie se va organiza o licitație „cu reducere”, în cadrul căreia vor fi scoase la vânzare șase bunuri proprietate publică în valoare de 1,67 milioane de lei, precum și o licitație „cu strigare”, în cadrul căreia la un preț inițial total de peste 5,8 milioane de lei vor fi expuse trei complexe patrimoniale unice și 16 alte complexe de bunuri și bunuri imobile în valoare de peste 30,9 milioane de lei.

Cele mai scumpe loturi sunt baza turistică Moldova, situată în Ucraina, scoasă la licitație „cu strigare” la preț inițial de 5,5 milioane de lei și baza de odihnă Ciaika – 2,75 milioane de lei.

Totodată, în perioada 15 iulie – 19 iulie, Bursa de Valori a Moldovei va organiza o licitație pentru vânzarea de acțiuni de stat în cinci societăți pe acțiuni, inclusiv hotelul Chișinău, fabricile Ceramica-T (Taraclia), Rif-Acvaaparat (Bălți), Acva-Prut, Uzina de mașini din Fălești. Cota de stat în aceste întreprinderi variază de la 60,1 la 94,1 la sută, iar valoarea inițială a acțiunilor variază de la 2,94 lei la 45 lei. Aceasta este prima rundă de privatizare din acest an.

Potrivit Agenției Proprietății Publice, în anul 2018 au fost organizate și desfășurate trei concursuri comerciale, două concursuri investiționale, trei licitații cu strigare, două runde de licitații  pe piața reglementată a Bursei de Valori, în cadrul cărora au fost expuse la privatizare 70 de bunuri proprietate publică de stat supuse privatizării (majoritatea lor repetat). Ca urmare, au fost privatizate 19 bunuri.

În anul 2018, în bugetul de stat au fost achitate venituri din privatizare în sumă totală de 366 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram