/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Procuratura explică de ce l-a eliberat din arest pe Renato Uatîi

missing
17 iunie 2019, ora 10:10

După ce ieri oamenii legii l-au arestat pe liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, apoi l-au eliberat după audieri, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale face precizări, explicând motivele care au stat la baza deciziei procurorilor.

Reprezentanții PCCOCS susțin că au fost aplicate prevederile Codului de procedură penală și Usatîi a fost eliberat pentru că  „măsura de arestare preventivă nu mai este justificată şi temeiurile care au servit la aplicarea acesteia au decăzut”. De asemenea, Usatîi a invocat probleme grave de sănătate.

Potrivit procurorilor, Renato Usatîi are statut de învinuit într-o cauza penală inițiată pe comiterea mai multor infracțiuni. Ieri, politicianul a primit o ordonanță prin care i-a fost revocată măsura arestării preventive, fiindu-i aplicată măsura procesuală de constrângere – obligarea de a se prezenta la audieri.

Amintim că Renato Usatîi a fost plecat din țară timp de trei ani, după ce i-a fost intentat un dosar penal. Acesta a revenit ieri, fiind reținut la Vama Sculeni. Apoi a fost escortat la Chișinău pentru audieri, iar ulterior procurorii l-au eliberat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram