/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Tragedie în câteva localități din țară: În ultimele 24 de ore, trei persoane s-au înecat la scăldat

17 iunie 2019, ora 19:22

Circa trei persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, după ce s-au înecat aflându-se la scăldat. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență (IGSU), cazurile au avut loc în oraşul Vadu lui Vodă, Sângera și în Puhoi.

Primul caz în care a fost necesară intervenţia salvatorilor pentru recuperarea persoanei a avut loc în râul Nistru din apropierea oraşului Vadu lui Vodă. În dimineaţa zilei de ieri, 16 iunie la ora 4.20 un bărbat de 53 de ani nu a mai ieşit din apă, după ce a intrat să se scalde. La faţa locului au intervenit salvatorii, care au scos la mal corpul neînsufleţit al bărbatului.

Un alt caz de înec s-a produs în seara zilei de ieri în localitate Sângera. De această dată pradă apelor a căzut un tânăr de 27 de ani. Conform datelor prealabile acesta s-ar fi înecat după ce a intrat în lacul din apropierea localităţii.

Un alt caz tragic a avut loc ieri în localitatea Puhoi. Un bărbat de 48 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a mers la scăldat în orele amiezii. Circumstanțele cazului se stabilesc, iar recuperare cadavrului a fost efectuată de scafandri.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI atenţionează cetățenii să evite scăldatul în locuri neamenajate şi neautorizate. Salvatorii îndemnă oamenii să respecte regulile de comportament pe apă şi să nu consume băuturi alcoolice.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2019 peste 26 de persoane, inclusiv cinci minori şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram