Vlad Filat, scrisoare către Plahotniuc: „Ești un laș. Mi-e milă de tine”

missing
17 iunie 2019, ora 17:52

Fostul premier Vladimir Filat i-a adresat astăzi un mesaj democratului Vlad Plahotniuc, după ce acesta a părăsit R. Moldova și a scris pe o rețea de socializare că au existat tentative de a-l răpi. Filat îl numește „laș” și îl atenționează că trebuie să răspundă pentru oamenii pe care i-a distrus moral și i-a șantajat și pentru faptul că și-a subordonat procurorii și judecătorii, inclusiv pe cei ai Curții Constituționale.

„Ce facem cu frica în care a trăit o țară întreagă și cu oamenii distruși moral fiind șantajați, cumpărați, etc. Ce facem cu judecătorii Curții Constituționale, cu judecătorii și procurorii pe care i-ai făcut instrumente pentru a-ți satisface interesele? Ce facem cu armata de jurnaliști, analiști politici și consilieri (în mod special cei din România) pe care i-ai transformat în killeri, care te-au servit distrugând oameni prin manipulare și minciună? Ce facem cu cei care au fost nevoiți să fugă din țară de frica ta și a regimului tău?” îl întreabă retoric Vladimir Filat pe Vlad Plahotniuc într-o scrisoare care a fost transmisă din penitenciar prin intermediul avocaților și postată pe facebook.

„Vorbeai despre tentativa de răpire, dar câți oameni au fost răpiți de tine?…victimizarea și aluziile făcute la lupta geopolitică și planurile de viitor sunt pur și simplu ridicole”, mai spune Filat.

Ex-premierul precizează că a fost atenționat și el să fugă din țară de dragul familiei, dar a ales să rămână și să-și facă dreptate în instanțele de judecată.

„Atunci când mi s-a propus să fug pentru că R. Moldova nu-i un loc sigur, să am grijă de familie, am decis să rămân și să-mi demonstrez nevinovăția. Însă am avut parte de o execuție publică în ședințe de judecată închise. Nu regret decizia luată acum 3 ani și 8 luni. Deși sunt închis, sufletul îmi este liber și conștiința curată.

Tu ai ales să fugi!!! Ești un laș !!! Însă, să știi că poți fugi de oricine și orice, de tine nu vei reuși. Până la urmă toți răspund pentru ce au făcut. Sincer, îmi este milă de tine, însă viața bate filmul! (chiar și „The Godfather”), și-a încheiat mesajul Vladimir Filat.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a postat pe facebook un mesaj prin care anunță că a plecat din țară pentru nu se mai simte în siguranță.

Primul mesaj al lui Plahotniuc, după ce PD-ul a cedat puterea: „Nu mă mai simt sigur în țara mea…”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram