Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi Cod Galben de grindină, vijelie, descărcări electrice și averse puternice pe teritoriul întregii țări. 

Potrivit avertizării pe parcursul zilei se prevăd descărcări electrice, temporar averse puternice (15-45 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Durata emiterii Codului Galben de vijelie este în intervalul orelor 13.00 – 24:00.

Când sunt atenționări de Cod Galben de vânt puternic, cetățenii sunt avertizați că: sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii, se pot rupe crengi de copaci şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi, este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii, în plantaţiile pomicole este posibilă căderea fructelor.

În asemenea cazuri, reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat, recomandă: evitarea trecerii prin apropierea copacilor, ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ, evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, pe care vântul puternic îi poate doborî, legarea viţei de vie pentru evitarea ruperii coardelor, folosirea suporturilor pentru pomii fructiferi, muşuroirea în termeni optimi la porumb, evitarea folosirii focului deschis.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!