Fracțiunea Partidului Democrat (PDM) din Parlament a propus crearea unei Comisii de anchetă, care să investigheze posibilele finanțări de peste hotare ale unor partide politice. Însă, inițiativa a fost respinsă și proiectul nu a ajuns nici pe ordinea de zi. 

Democrații au venit cu această solicitare, făcând referire la imaginile publicate pe Publika.md, de la negocierile privind crearea unei majorități parlamentare dintre Igor Dodon, Serghei Iaralov și Vlad Plahoniuc; înregistrări în care Dodon spune că ar primi bani din Rusia pentru Partidul Socialiștilor.

La scurt timp după apariția imaginilor în mass-media, Procuratura Generală a anunțat că a fost pornit un proces penal pe acest caz.

La rândul său, Dodon spune că acele înregistrări sunt trucate.

Andrei Năstase, ministrul de Interne, a anunțat recent că a solicitat ajutorul unor experți din România, pentru a verifica dacă imaginile sunt trucate sau originale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!