/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PDM a propus azi în Parlament crearea unei comisii de investigare a posibilei finanțări de peste hotare ale unor partide

18 iunie 2019, ora 17:32

Fracțiunea Partidului Democrat (PDM) din Parlament a propus crearea unei Comisii de anchetă, care să investigheze posibilele finanțări de peste hotare ale unor partide politice. Însă, inițiativa a fost respinsă și proiectul nu a ajuns nici pe ordinea de zi. 

Democrații au venit cu această solicitare, făcând referire la imaginile publicate pe Publika.md, de la negocierile privind crearea unei majorități parlamentare dintre Igor Dodon, Serghei Iaralov și Vlad Plahoniuc; înregistrări în care Dodon spune că ar primi bani din Rusia pentru Partidul Socialiștilor.

La scurt timp după apariția imaginilor în mass-media, Procuratura Generală a anunțat că a fost pornit un proces penal pe acest caz.

La rândul său, Dodon spune că acele înregistrări sunt trucate.

Andrei Năstase, ministrul de Interne, a anunțat recent că a solicitat ajutorul unor experți din România, pentru a verifica dacă imaginile sunt trucate sau originale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram