Modul în care au fost luate ultimele decizii ale magistraților de la Curtea Constituțională (CCM) va fi investigat de o comisie de anchetă, instituită astăzi în Parlament. Deputații vor să afle în ce mod deciziile CCM au fost influențate de către Partidul Democrat. 

Din comisia parlamentară, numită Comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa puciului anticonstituțional, fac parte nouă deputați din toate fracțiunile parlamentare. Fracțiunea PSRM va fi reprezentată de deputații Vladimir Țurcanu – președinte al Comisiei, Grigore Novac și Victor Gaiciuc. Din partea Fracțiunii PAS, Blocul ACUM a fost desemnat parlamentarul Mihai Popșoi – vicepreședinte al Comisiei și Dinu Plîngău, care va reprezenta Fracțiunea ACUM Platforma DA, în calitate de secretar al Comisiei de anchetă. Fracțiunea PDM a refuzat delegarea membrilor săi în cadrul acesteia, iar Fracțiunea Partidului Șor nu a participat la lucrările ședinței plenare și nu a anunțat decizia sa.

Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de 60 de zile, raportul cu privire la circumstanțele de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Proiectul hotărârii a fost aprobat de către 54 de deputați din cei prezenți la ședință.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!