Cetățenii din întreaga lume care au iPhone-uri vor putea să-și găsească telefoanele în caz de furt, chiar dacă acestea sunt deconectate de la internet. Compania „Apple” anunță că a dezvoltat o nouă aplicație pentru a identifica dispozitivele, folosindu-se de Bluetooth.

„Apple” a dezvăluit în cadrul unei conferinţe că telefonul sau laptopul pierdut va putea în continuare să transmită anumite date, chiar dacă este deconectat de la internet. Este vorba despre utilizarea unui semnal Bluetooth cu putere mică, pe care îl pot recepta toate dispozitivele „Apple” din jur. Mesajele sunt complet criptate, deci nimeni nu le poate intercepta sau descifra, scrie descopera.ro.

Aceste informaţii de dimensiuni extrem de mici sunt transmise către serverele „Apple„, care oferă apoi informaţiile către utilizatorii autorizaţi. Nu vei putea primi informaţii despre dispozitivul altcuiva şi nimeni nu va putea să te găsească folosind aceste date.

Există şi cazul amuzant în care cel care îţi fură telefonul sau laptopul, are la rândul lui un iPhone, un MacBook sau o tabletă iPad, care poate transmite apoi informaţiile despre produsul furat. Este interesant însă faptul că această funcţionalitate nu pare să poată fi dezactivată în niciun fel, deci orice produs „Apple” furat sau pierdut transmite date despre locaţia sa atât timp cât are baterie.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!