Lucrările de amenajare a teritoriului din preajma havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”, sectorul Botanica al capitalei, au început. Astfel, noul obiectiv va deveni unul pietonal. Aici oamenii se vor putea plimba printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

A fost deja amenajată fundația obiectivului, conectate rețelele de electricitate și de apă, iar în prezent sunt executate lucrări de placare cu marmură a suprafeței havuzului.

În paralel, sunt organizate și lucrările de pregătire a zonei unde va fi instalat terenul de joacă pentru copii, prevăzut în nemijlocita apropiere a fântânii arteziene.

Proiectul prevede instalarea iluminatului nocturn și a mobilierului urban, reconstrucția zonelor verzi din preajmă și a terenului adiacent, renovarea căilor de acces spre havuz, precum și infrastructură specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.

Lucrările de reparație a artezianului urmează să fie finalizate în luna august/septembrie, iar în acest sens, din bugetul municipal au fost alocați 3,6 mil. lei.

Renovarea havuzului este parte a proiectului de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor”.