/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Michel Platini, eliberat după 15 ore de audieri într-un dosar de corupție în fotbal

missing
19 iunie 2019, ora 12:12

Fostul preşedinte UEFA Michel Platini a fost astăzi eliberat, la primele ore ale dimineții. El fusese reţinut și audiat 15 ore, într-un dosar e corupție, în timp ce alegea o țară gazdă pentru Cupa Mondială din 2022.

Procurorii francezi anchetează condiţiile în care Qatar a obţinut organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, transmite Digi24.

Zvonuri despre mita dată de statul arab mai multor oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Fotbal au apărut încă din 2010. În 2015 a fost deschisă o anchetă în Statele Unite, iar un an mai târziu, cea din Franţa.

Conform jurnaliştilor de la The Sunday Times, Qatar ar fi oferit „atenţii” de 780 de milioane de dolari ca să obţină organizarea Cupei Mondiale. Ziarul francez Le Monde scrie că împotriva lui Michel Platini nu au fost formulate acuzaţii, după audiere.

A fost o audiere lungă, dar dat fiind numărul de întrebări, nici nu se putea altfel. M-au întrebat despre Euro 2016, Campionatul Mondial din Rusia, Campionatul Mondial din Qatar, Paris-Saint-Germain, FIFA. Au fost întrebări pe multe teme, am răspuns la toate. Nu știu de ce sunt aici, dar le-am răspuns la toate întrebările. Mereu am fost liniștit, pentru că m-am simțit complet strãin de toate aceste lucruri”, a declarat Michel Platini.

„Michel Platini și-a depus mărturia, a răspuns în cel mai sincer și mai exact mod posibil la toate întrebările care i-au fost adresate. Credem că nici nu se poate pune problema ca Michel Platini să fie considerat în vreun fel suspect, nu mai mult azi decât ieri sau mâine decât azi. Pentru noi este o problemă încheiată”, a spus William Bourdon, avocatul lui Michel Platini.

Fostul președinte a Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) a fost reținut ieri, 18 iunie în Franța.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram