/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Explicația lui Sandu, de ce ACUM nu a susținut propunerea PD-ului de a fi anchetat modul de finanțare a PSRM-ului

20 iunie 2019, ora 10:00

Prim-ministra Maia Sandu, care e și deputată deocamdată în Parlament, a comentat de ce Blocul ACUM, formațiune pe care o reprezintă, nu a susținut inițiativa deputaților din Partidul Democrat (PDM) de a fi creată o comisie parlamentară care să investigheze modul de finanțare a Partidului Socialiștilor (PSRM), în baza înregistrărilor video de la negocierile dintre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, de la sediul PDM.

„Pentru că această comisie trebuie să se ocupe nu doar de modul de finanțare a PSRM, dar trebuie să se ocupe de modul de finanțare a tuturor partidelor politice. Vreau să vă amintesc de faptul că noi am depus de-a lungul timpului nenumărate sesizări la toate instituțiile statului, inclusiv la Comisia Electorală Centrală, prin care i-am anunțat că PDM se finanțează prin metode netransparente din bani murdari și astăzi este datoria de 47 de milioane de lei, pe care PDM trebuie să-i verse la bugetul de stat (…). PDM nici până astăzi nu a întors acești bani, PDM vrea să fie investigați alții”, a comentat Maia Sandu aseară, la emisiunea Moldova în Direct de la postul național Moldova 1.

„Noi vrem să creăm o comisie prin care toți să fie investigați și toți o să răspundă. Noi întotdeauna am optat pentru o finanțare transparentă și legală a partidelor politice”, a mai menționat prim-ministra.

Propunerea fracțiunii PDM a fost făcută la precedenta ședință a Parlamentului de pe 18 iunie. Inițiativa a fost respinsă de ACUM și PSRM și nu a fost inclusă nici pe ordinea de zi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram