/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Igor Dodon, după întâlnirea cu Johannes Hahn la Chișinău: Comisarul a comparat noua guvernare cu o echipă de fotbal

missing
20 iunie 2019, ora 08:18

Comisarul european pentru Politică de Vecinătate, Johannes Hahn, a comparat noua guvernare de la Chișinău cu o echipă de fotbal, afirmă președintele Igor Dodon, după o întrevedere cu oficialul european, aflat într-o vizită în Republica Moldova. 

„Când echipa națională iese pe teren, jucătorii trebuie să uite că reprezintă diferite cluburi și să lupte cu abnegație pentru victoria țării lor”, a spus Hahn în discuții cu Dodon. „Consider că aceasta este o notă foarte potrivită oferită guvernării legitime care, în numele intereselor naționale ale Republicii Moldova, a lăsat într-o parte divergențele ideologice și cele geopolitice”, a comentat șeful statului.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc ieri, la Președinție. La întrevedere a participat și ambasadorul european la Chișinău Peter Michalko.

„I-am comunicat dlui Hahn că la ședința Consiliului Republican, Partidul Socialiștilor pro-prezidențial a adoptat o decizie cu privire la susținerea eforturilor Guvernului Maiei Sandu privind realizarea reformelor întru binele țării și al poporului. Am menționat că și Administrația Președintelui va acorda sprijinul necesar Cabinetului de Miniștri, deoarece consideră că acest lucru va contribui la consolidarea noii guvernări și la îmbunătățirea dialogului cu partenerii externi.

În această ordine de idei, am subliniat că fracțiunea parlamentară a PSRM a adoptat decizia de a nu admite în rândurile sale „transfugi” din alte fracțiuni, pentru a nu continua practica negativă a fostei guvernări în frunte cu Partidul Democrat. Am menționat că dacă în viitor vor apărea divergențe între PSRM și blocul ACUM, aceste forțe vor lăsa problemele la o parte, pentru a menține stabilitatea, ori se vor înțelege în privința organizării alegerilor parlamentare anticipate”, sunt declarațiile președintelui Dodon.

Vezi și:

Înțelegeri între Maia Sandu și Johannes Hahn: UE va trimite consultanți pentru instituțiile publice din R. Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram