Funcția de secretar de stat ar putea deveni funcție de demnitate publică. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată astăzi la Parlament de către deputații Blocului ACUM. Miniștrii și secretarii de stat vor fi în funcții politice, pe când secretarii generali, șefii de direcții, consultanții și specialiștii vor fi funcționari publici sau apolitici. Despre aceasta a scris astăzi pe pagina sa de Facebook deputatul fracțiunii PAS Blocul ACUM Sergiu Litvinenco. 

„Așa cum e în aproape toate statele europene, la nivelul ministerelor vor exista două nivele de funcții politice – miniștrii (conducere și coordonare generală) și secretarii de stat (coordonare pe domeniile și direcțiile încredințate) – și un nivel de funcție apolitică/administrativă/birocratică – secretar general (coordonare între subdiviziuni, calitate a actelor și respectare a procedurilor).

Ca să fie clar – ceea ce a făcut PD-ul când ca și cum a „delimitat” funcțiile politice de cele apolitice sunt povești de adormit copiii. După cum s-a văzut și în campania electorală, „apoliticii” PD-ului înregimentați pe baza loialității față de fostul partid-stat în funcțiile de secretari de stat și secretari generali de stat au făcut campanile și s-au afișat alături de Plahotniuc mai ceva decât orice militant oficial a vreunui partid politic.

Delimitarea politicului de administrativ se face acum – miniștrii și secretari de stat vor fi politici, restul – secretar general, șefi de direcții, consultanți și specialiști – vor fi funcționari publici, adică apolitici”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!