/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Sancțiunile impuse Rusiei de către UE, prelungite cu un an

missing
20 iunie 2019, ora 18:33

Uniunea Europeană a decis astăzi să prelungească cu un an sancţiunile pentru Federația Rusă, care au fost impuse după anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului European ce s-a întrunit la Bruxelles.

Interdicțiile urmăresc stoparea importurilor produselor originare din Crimeea, investiţiile europene în regiune, ceea ce înseamnă că cetăţenii europeni sau societăţile din UE nu pot să cumpere bunuri imobile sau entităţi în Crimeea și să finanţeze societăţi, serviciile de turism (de exemplu navele de croazieră europene nu pot să facă escală în porturile din Peninsula Crimeea, cu excepţia cazurilor de urgenţă) şi exportul anumitor mărfuri şi tehnologii către societăţi din Crimeea în sectoarele transporturilor, telecomunicaţiilor şi energiei, precum şi în ceea ce priveşte prospectarea, explorarea şi extracţia de petrol, gaze şi resurse minerale, scrie Agerpres.

La cinci ani de la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia, UE rămâne neclintită în angajamentul său privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. UE nu recunoaşte legitimitatea acestui act de încălcare a dreptului internaţional şi continuă să îl condamne.

Din martie 2014, UE a impus progresiv măsuri restrictive împotriva Rusiei, ca răspuns la această destabilizare deliberată a Ucrainei.

Printre celelalte măsuri ale UE în vigoare ca răspuns la criza din Ucraina se numără: sancţiuni economice care vizează anumite sectoare ale economiei ruse, măsuri restrictive individuale care vizează 170 de persoane fizice şi 44 de companii, care fac obiectul îngheţării activelor şi al unei interdicţii de călătorie, deoarece acţiunile lor au subminat integritatea teritorială, suveranitatea Ucrainei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram