/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Georgia: Mii de protestatari au luat cu asalt Parlamentul. Cer demisia președintelui până la miezul nopții

20 iunie 2019, ora 21:42

Mii de protestatari au luat cu asalt clădirea Parlamentului din Georgia. Aceștia cer demisia președintelui Parlamentului Iraklii Kobahidze până la miezul nopții, în caz contrar, aceștia avertizează că vor intra în clădirea Legislativului, scrie News.rambler.ru.

Protestatarii, care, potrivit sursei citate, ar fi în jur de zece mii, cer alegeri anticipate.

Conducerea Ministerului de Interne le-a cerut protestatarilor să părăsească edificiul Parlamentului, în caz contrar „vor fi luate măsuri legale” de dispersare a mulțimii.

Protestul a pornit de la o întâmplare de azi din Parlamentul Georgiei, când, în timpul unui congres interparlamentar al creștinilor, deputatul rus Serghei Gavrilov, s-a așezat în sala de ședințe a Parlamentului georgian în locul speakerului și s-a adresat participanților la eveniment în limba rusă. Gestul acestuia a fost considerat ofensator.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram