După ce mai multe organizații non-guvernamentale au cerut demisia neîntârziată a lui Veaceslav Zaporojan din funcția de judecător constituțional, cel din urmă a venit cu o reacție în care spune că în activitatea de judecător a procedat în limitele Constituției, așa cum i-a dictat conștiința, „pentru binele societății”.

„Eu apreciez sprijinul societății civile la numirea mea în funcția de judecător, și anume acest fapt m-a determinat să reacționez. Consider că de-a lungul timpului am demonstrat abilitățile mele profesionale”, a scris Veaceslav Zaporojan într-o scrisoare adresată ONG-urilor.

Cu privire la revizuirea hotărârilor Curții Constituționale Veaceslav Zaporojan spune următoarele: „În cadrul ședinței plenare de sâmbătă, 15 iunie, judecătorii Curții au inițiat din oficiu revizuirea hotărârilor din 7 și 9 iunie 2019 pentru instituirea ordinii civice. La 15 iunie 2019, orele 14.00, Curtea a pronunțat Hotărârea de revizuire a 6 acte ale Curții. Este de remarcat că spre deosebire de instanțele de drept comun, Curtea Constituțională este, totuși, conform doctrinei naționale și internaționale, nu numai o autoritate juridică, dar și politică”, a mai scris Zaporojan.

Mai jos este atașată scrisoarea:

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!