Zaporojan răspunde ONG-urilor care-i cer demisia: „Am procedat...așa cum mi-a dictat conștiința”

20 iunie 2019, ora 18:44

După ce mai multe organizații non-guvernamentale au cerut demisia neîntârziată a lui Veaceslav Zaporojan din funcția de judecător constituțional, cel din urmă a venit cu o reacție în care spune că în activitatea de judecător a procedat în limitele Constituției, așa cum i-a dictat conștiința, „pentru binele societății”.

„Eu apreciez sprijinul societății civile la numirea mea în funcția de judecător, și anume acest fapt m-a determinat să reacționez. Consider că de-a lungul timpului am demonstrat abilitățile mele profesionale”, a scris Veaceslav Zaporojan într-o scrisoare adresată ONG-urilor.

Cu privire la revizuirea hotărârilor Curții Constituționale Veaceslav Zaporojan spune următoarele: „În cadrul ședinței plenare de sâmbătă, 15 iunie, judecătorii Curții au inițiat din oficiu revizuirea hotărârilor din 7 și 9 iunie 2019 pentru instituirea ordinii civice. La 15 iunie 2019, orele 14.00, Curtea a pronunțat Hotărârea de revizuire a 6 acte ale Curții. Este de remarcat că spre deosebire de instanțele de drept comun, Curtea Constituțională este, totuși, conform doctrinei naționale și internaționale, nu numai o autoritate juridică, dar și politică”, a mai scris Zaporojan.

Mai jos este atașată scrisoarea:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram