/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

De ce întârzie CEC să adopte programul pentru alegerile locale? Răspunsul Alinei Russu

22 iunie 2019, ora 07:30

Comisia Electorală Centrală nu se poate deocamdată întruni să stabilească programul pentru organizarea alegerilor locale din toamna acestui an, pentru că nu a primit hotărârea Parlamentului adoptată pe 19 iunie. Deputații au stabilit ca scrutinul electoral să aibă loc pe 20 octombrie curent.

„Când vom primi hotărârea Parlamentului la CEC, primul lucru pe care îl facem, venim cu dezbaterea programului calendaristic și îl aprobăm. Dar noi oficial încă nu am primit hotărârea Parlamentului și nici nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Noi am verificat”, a declarat pentru TV8 șefa Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu.

Aceasta a explicat când urmează să fie înregistrați concurenții electorali și când începe oficial campania electorală.

„Desemnarea și înregistrarea concurenților electorali nu poate fi mai devreme decât 60 de zile până la ziua alegerilor. Campania electorală începe din momentul înregistrării candidaților”, a precizat Russu.

Respectiv, concurenții electorali nu vor putea să-și depună actele la CEC mai devreme de 20 august curent.

În bugetul Comisiei Electorale Centrale, aprobat pentru anul 2019, sunt prevăzute 140 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor locale generale.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram