Sambistele Paulina Eșanu și Sabina Artemciuc au cucerit două medalii pentru Republica Moldova la Jocurile Europene de la Minsk. Competiția se desfășoară în capitala Republicii Belarus în perioada 21 iunie – 1 iulie curent. 

Potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, sambista Sabina Artemciuc a cucerit argintul la JE de la Minsk. În drumul spre finala categoriei de greutate 60 kg, ea a trecut de georgianca Salome Abashidze și spaniola Jimenes Lopez Yaiza. În ultimul act, sportiva de 22 de ani a fost învinsă de reprezentanta gazdelor, Vera Harelikava.

Foto: olympic.md

Sambista Paulina Eșanu a cucerit bronzul la doar 18 ani. A început competiția de la 52 kg contra viitoarei finaliste, belorusa Marina Zharskaya, dar apoi a dispus de slovaca Sylvia Revilakova și ucraineanca Maria Buiok.

Foto: olympic.md

Moldova a cucerit trei medalii la sambo la Jocurile Europene de la Minsk. Denis Tachii, Sabina Artemciuc, Paulina Eșanu, medaliați la Jocurile Europene de la Minsk, și antrenorul Iulian Piatcovschi revin în țară mâine, 25 iunie, la ora 14:40, pe aeroportul din Chișinău.

Din echipa națională olimpică a Republicii Moldova, care participă la ediția a II-a a Jocurilor Europene de la Minsk, fac parte 50 de sportivi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!