/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Anticoruptie.md: Cine este Alexandru Esaulenco, candidatul la funcția de șef al SIS

missing
25 iunie 2019, ora 13:21

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a votat candidatura lui Alexandru Esaulenco la funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS), scrie anticoruptie.md.

Esaulenco este colonel al SIS. Între 1999 și 2017, a lucrat în cadrul acestei structuri de la ofițer de investigații până la șef adjunct al Direcției generale contraspionaj. În 2017–2018, a fost detașat la funcția de consilier al rectorului Universității Libere Internaționale din Moldova pe probleme de cooperare internațională și cercetări științifice; în 2018–prezent, a fost șef al Direcției generale contrainformații militare.

Și-a făcut studiile în 1994–1999 la Facultatea de Drept a Universității Libere Internaționale din Moldova. În 2017, și-a început studiile de master în cadrul aceleiași universități, specialitatea drept internațional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram