Deputații din fracțiunea Partidului ȘOR se plâng de faptul că nu sunt invitați la ședințele Parlamentului. Aceștia spun că majoritatea parlamentară „face orice pentru a crea la maxim condiții cât mai neconfortabile pentru opoziție” și că în următoarele zile vor decide ce strategie vor adopta. 

„Majoritatea parlamentară continuă politica sa de haos și ilegalități, care a început chiar odată cu formarea noii puteri. Una din principalele ținte ale represiunilor și atacurilor este fracțiunea de opoziție Partidul ȘOR. Deputații noștri nici nu au fost invitați la ședința plenară din 8 iunie, la care noua majoritate parlamentară, în regim de pompieri, a numit noua putere. Toate ședințele care au urmat după 8 iunie de asemenea au fost convocate cu încălcări grave ale Regulamentului Parlamentului, fără respectarea termenului necesar pentru informarea deputaților cu ordinea de zi”, se menționează într-un comunicat al fracțiunii.

Cei din PP ȘOR spun că sunt încălcate flagrant și drepturile fracțiunilor de a delega reprezentanții săi în organele de lucru ale Parlamentului: „Fracțiunea Partidului ȘOR este practic exclusă din activitatea parlamentară normală. Sunt ignorate și încălcate drepturile a peste 117 mii de alegători pe care deputați fracțiunii Partidul „ȘOR” îi reprezintă în legislativ”, se mai spune în comunicat.

Reprezentanții PP ȘOR spun că fracțiunea va anunța deciziile luate în următoarele zile.

La precedentele ședințe ale Parlamentului deputații din PP ȘOR au lipsit in corpore. Mai mult, în presă au apărut informații despre faptul că președintele fracțiunii Ilan Șor nu s-ar afla în țară. Informațiile nu au fost confirmate, iar Șor nu a mai fost văzut în public de circa două săptămâni.

O nouă ședință a Legislativului va avea loc astăzi, la ora 14:00.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!