/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Maia Sandu, după „cutremurul” de astăzi din justiție: Este o decizie târzie și insuficientă

missing
25 iunie 2019, ora 16:17

Prim-ministra Maia Sandu afirmă că decizia de astăzi, adoptată de Consiliul Superior al Magistraturii, prin care au fost înlăturați temporar din funcții toți conducătorii Judecătoriei Chișinău și președintele Curții Supreme de Justiție, nu este suficientă pentru a îmbunătăți situația din justiție.

Șefa Guvernului îi îndeamnă pe membrii CSM să nu se oprească aici și să continue curățarea sistemului.

„O justiție cu persoane dubioase, precum Ion Druță, Radu Țurcanu, Nicolae Clima, Oleg Sternioală, care au executat comenzi politice și au anulat alegeri libere, corecte și recunoscute de comunitatea internațională, nu poate fi considerată independentă. Suspendarea acestora din funcție este una târzie și insuficientă, fiind nevoie de înlăturarea din sistem. Desigur că acest lucru trebuie realizat în condițiile în care persoanelor menționate le sunt respectate drepturile de care care se bucură potrivit legii”, a scris Maia Sandu într-o postare pe facebook.

„Procesul de curățare a justiției de persoane corupte trebuie să fie unul sistemic și transparent și nicidecum unul singular. Absolut toate persoanele implicate în acte ilegale trebuie pedepsite conform legii. Doar așa procesul poate deveni ireversibil”, a adăugat șefa Guvernului.

Maia Sandu a reiterat că actuala guvernare nu va tolera politizarea sistemului de justiție și nu va admite ca instituțiile statului să fie capturate așa cum s-a întâmplat în perioada democraților.

Pe lângă suspendarea magistraților de la Judecătoria Chișinău și a președintelui Curții Supreme de Justiție, membrii CSM au mai cerut astăzi și demisia judecătorului Curții Constituționale, Corneliu Gurin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram