UPDATE: 13:05 Alerta cu bombă din această dimineață de la Curtea de Apel Chișinău s-a dovedit a fi falsă. 

„În urma verificării a clădirii de către serviciile specializate, nu au fost depistate careva obiecte suspecte sau explozibile. Inspectoratul de Poliție Botanica a pornit un proces penal pe acest caz”, a declarat ofițerul de presă al Poliției capitalei, Natalia Stati.

UPDATE: 11:35 Alerta cu bombă a fost semnalată de către o femeie care a spus oamenilor legii că în incinta Curții de Apel Chișinău este amplasat un obiect explozibil. Atât angajații instituției cât și cetățenii care se aflau la acel moment în interiorul clădirii au fost evacuați, iar zona a fost încercuită.

„Inspectoratul de Poliție al sectorului Botanica al capitalei a fost alertat în jurul orei 10:15 prin intermediul Serviciului 112. Imediat la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. La moment clădirea se verifică. Totodată, oamenii legii întreprind toate măsurile în stabilirea și identificarea persoanei care a făcut apelul”, a precizat ofițerul de presă al Poliției capitalei, Natalia Stati.

UPDATE: 11:14 O alertă cu bombă a fost semnalată în această dimineață la Curtea de Apel Chișinău.

„Apelul la Serviciul 112 a parvenit la ora 10:11. Conform informațiilor înregistrate în incinta Curții de Apel este un dispozitiv explozibil. La fața locului se află o autospecială de pompieri pentru siguranța anti-incendiară”, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Daria Neceaeva.

Întrebată dacă angajații instituției au fost evacuați din clădire, ofițerul de presă a declarat că la moment nu dispune de astfel de informații.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!