Un bărbat de 43 ani din comuna Băcioi a fost reținut de oamenii legii după ce ar fi semănat, cultivat și păstrat cantități deosebit de mari de substanțe stupefiante de tip ,,Marijuana”, pe teritoriul capitalei. În cazul în care individul comercializa drogurile, ar fi obținut un profit în sumă de 200 de mii de lei. Acum el riscă până la patru ani de închisoare.

„Polițiștii au efectuat percheziții autorizate la domiciliul bărbatului, în urma cărora, în grădină au depistat 34 plante verzi de cânepă, care erau îngrijite, precum și  un pachețel de tip zip lock,  două sacoșe din polimer cu masă vegetală cu miros specific  „Marijuana”, șase vase în care se afla de asemenea masă vegetală cu masa totală de circa un kg”, informează Poliția capitalei.

Plantele au fost ridicate, sigilate conform procedurii și expediate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare, pentru efectuarea expertizelor. Este de menționat că bărbatul nu se află la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Actualmente individul este plasat în arest pentru 30 de zile și cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicilor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de până la patru ani.

Totodată, polițiștii în constituire întreprind măsuri speciale de investigație și urmărire penală în scopul stabilirii și altor complici implicați.

Operațiunea „Mac-2019 ” a fost  inițiată de Inspectoratul General al Poliție, cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

Poliția Capitalei va întreprinde toate acțiunile legale de contractare a infracțiunilor legate de droguri. Totodată, cetățenii sunt rugați să informeze la serviciul unic 112, atunci când dețin informații despre cultivarea plantelor cu conținut narcotic.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!