17 persoane au decedat, iar 63 au fost traumatizate în urma accidentelor rutiere produse de la începutul acestui an. În total, în această perioadă pe drumurile din țară au fost înregistrate 60 de accidente rutiere.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), majoritatea accidentele rutiere au fost provocate de șoferii aflați în stare de ebrietate la volan. Totodată, inspectorii au anunțat că de la începutul acestui an, pe întreg teritoriul țării, polițiștii de patrulare au depistat și înlăturat de la volan 1710 conducători auto.

Oamenii legii îndeamnă cetățenii să anunțe Poliția în cazul în care au fost martori când un conducător auto a urcat băut la volan.

INP amintește că șoferii care urcă la volanul mașinii în stare de ebrietate, vor rămâne fără permise de conducere până la pronunțarea hotărârii judecătorești. Aceștia le vor putea recupera doar după ce vor susține repetat examenul auto și vor frecventa un program antialcoolic și antidrog.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!