/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ala Nemerenco: Campania „Un doctor pentru tine” va fi întreruptă. Reacția lui Pavel Filip

missing
26 iunie 2019, ora 11:11

Campania „Un doctor pentru tine”, lansată la inițiativa fostului premier Pavel Filip, va fi  întreruptă. Despre aceasta a anunțat noua ministră a Sănătății, Ala Nemerenco. Potrivit ei, drept motiv de încheiere a campaniei a servit faptul că în timpul desfășurării acesteia, „banii grei din sănătate erau direcționați spre alte buzunare”. La rândul său, Pavel Filip a venit cu o reacție pe rețelele de socializare în care s-a arătat nemulțumit de inițiativa ministrei.   

„Despre cum merg lucrurile din inerție în țara asta și în ministerul nostru la fel și ce se întâmplă când coordonatorii pleacă și uită să-și închidă proiectele electorale și să dea indicații servililor săi care bat înainte pasul cadențat ca niște soldăței cu baterie așa cum li s-a ordonat.

În loc să fie construit un sistem puternic de sănătate pentru toți cetățenii săi, ministerul de resort s-a jucat de-a lungul anilor de-a “Un doctor pentru tine”, în timp ce banii grei din sănătate erau direcționați spre alte buzunare.

Mâine încheiem caravana, lăsăm doctorii la vatră, nu mai utilizăm resursele pentru cai verzi. Să nu vă supărați că o s-o fac fără fast și fără covorul „zburător” din fața ministerului.

Iar cu cei care încă scriu rapoarte și fac comunicate despre caravana fericirii electorale în loc să-și suflece mânecile să muncească la greu pentru acest popor, va trebui pur și simplu să ne luăm rămas bun. Ei trăiesc în alte vremuri.

P.S. Mi-am asumat responsabilitatea să închei azi caravana electorală, pe care cei care au inițiat-o, au lasat-o în voia domnului, rezidenții adunați în fața ministerului pentru a fi trimiși să vânture vânt prin țară i-am întors la locul lor de lucru, aducându-le scuze și hai să punem aici punct pentru totdeauna politicului din medicină”, a scris ministra pe pagina sa de Facebook.

În acest context, deputatul Pavel Filip a venit cu o replică și a precizat că peste 80 de mii de oameni au fost deja consultați gratuit până acum în cadrul campaniei.

„Este un proiect de care sunt mândru, un proiect care a fost gândit ca o soluție temporară până când vom reuși să construim în Moldova un sistem medical sănătos. Dacă stai în birou în Chișinău și scrii postări pe Facebook, nu construiești un sistem medical puternic și nici nu vezi cât de mari sunt problemele în satele noastre. Este un domeniu complicat, de asta am venit cu acest program de profilaxie. Închiderea lui cum va rezolva problemele care sunt? Înțeleg că nu puteți construi, dar de ce distrugeți? Atâția oameni au beneficiat de aceste consultații gratuite. Puteți să îi asigurați că de mâine se vor bucura de servicii medicale de calitate”, a întrebat Pavel Filip.

Campania “Un doctor pentru tine” a fost lansată în vara anului 2018 și a avut drept obiectiv sporirea accesului locuitorilor de la sate la servicii medicale specializate.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram