/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Plahotniuc reacționează la anunțul despre cel de-al III-a dosar din Rusia, în care e acuzat de trafic de droguri

26 iunie 2019, ora 20:17

Ex-președintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a venit cu o reacție la anunțul Ministerului rus de Interne, despre faptul că acesta este cercetat într-un dosar legat de trafic de droguri, alături de ex-deputatul PDM Constantin Țuțu. Acesta numește informațiile organelor de drept din Rusia „fantezii”.

„Federația Rusă mi-a deschis mai multe dosare, nu cunosc numărul exact, despre fiecare am aflat din presă: fie apăreau când erau alegeri, fie atunci când Republica Moldova, sub guvernarea Partidului Democrat, lua anumite decizii care nu erau pe placul Moscovei. Toate aceste dosare sunt fantezii și încercări de a implica numele meu în niște dosare care nu au absolut nici o legătură cu mine. Interpol a respins exact pe acest motiv de hărțuire politică zeci de tentative ale Rusiei, prin care se încerca limitarea abuzivă a libertății mele de mișcare. De asemenea, am primit mesaje din partea autorităților din anumite țări în legătură cu unele acțiuni pe care Federația Rusă le-a încercat împotriva mea, prin intermediul statelor respective”, a comentat Plahotniuc.

Democratul afirmă că aceste dosare au doar scopul de a-l intimida: „Se fac presiuni enorme în aceste zile din partea Moscovei și în Moldova ca să mi se facă dosare peste dosare, în speranța că vor fi mai eficiente. Sunt presați oameni ca să facă declarații mincinoase împotriva mea. Scopul final este intimidarea mea. De ce unii au încă așa mare interes în ceea ce mă privește, deși și-au luat în mod abuziv Moldova, așa cum au vrut, voi explica poate cu altă ocazie”.

Fostul lider al PDM-ului zice că anume din acest motiv a plecat din țară: „Toate aceste lucruri care apar în spațiul public, dar și cele care încă nu se vad, însă le cunosc, explică foarte clar motivul pentru care am hotărât să iau anumite măsuri de siguranță în această perioadă.

Dar ceea ce ar trebui să îngrijoreze opinia publică din Moldova nu este persoana mea, eu mă voi descurca, însă ce urmează să se întâmple foarte curând cu țara. Chiar dacă mă uit la toate acestea acum din afara politicii, nu înseamnă că nu-mi fac griji pentru moldovenii care așteptau o schimbare în mai bine și se vor trezi cu o țară intrată și mai tare sub ocupație străină. Așa cum am mai spus, timpul va aduce adevărul la suprafață! Important este ca trezirea la realitate să nu fie prea târzie”, a mai comentat Vlad Plahotniuc.

Astăzi, Ministerul de Interne din Rusia a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și fostul deputat democrat Constantin Țuțu sunt cercetați penal în Federația Rusă pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari. Ministerul de Interne de la Moscova anunță că cei doi au statut de învinuiți într-un dosar penal.

Anterior, organele de drept din Rusia au mai anunțat că fostul lider al PDM este cercetat în Federația Rusă și în alte cauze penale, printre care spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram