Deșeurile din plastic pot fi transformate în… carburanți! Este proiectul ambițios, la care a lucrat șase ani o companie germană. Dacă va deveni realitate, tehnologia va revoluționa industria energetică.

După șase ani de studiu, un grup de cercetători din Germania a obținut o nouă metodă de transformare a deșeurilor în combustibil. Procesul implică supunerea materialelor plastice la presiuni înalte. Astfel, dintr-un kilogram de deșeuri se poate obține un litru de carburanți.

Experții în ecologie afirmă că aceasta este nu doar o soluție pentru prelucrarea deșeurilor, dar și o alternativă pentru sectorul energetic. Compania care a anunțat despre noua metodă susține că este dispusă să înceapă producția în masă deși procesul este unul dificil.

Anual pe glob se produc două miliarde tone de deșeuri. Iar Republica Moldova a ajuns la un indice de un milion anual. Procentul cel mai mare din acest gunoi o constituie masa plastică care poluează mediul înconjurător și prezintă un pericol pentru floră și faună.

În ultimii ani ecologii încearcă să aplice mai multe proiecte pentru reciclarea plasticului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!