După ce ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că v-a întrerupe campania „Un doctor pentru tine”, lansată de fostul prim-ministru Pavel Filip, astăzi redacția a telefonat-o pe șefa de la Sănătate pentru a vedea ce a stat la baza unei astfel de hotărâri. Astfel, ministra a precizat că această campanie a fost întreruptă pentru că pacienții erau consultați ineficient, iar medicii erau „rupți” de la locul de muncă. 

„Rezidenții care nu făceau instruiri erau „aruncați” în sate, nu mâncau nimic toată ziua, iar când ajungeau la Chișinău, aceștia raportau câți pacienți au primit. Astfel nu se cunoștea cât de eficiente au fost consultațiile efectuate de medici și cât de calitative au fost investigațiile. Plus nimeni nu se întorcea înapoi în sate”, a declarat ministra, contactată de TV8.

Campania “Un doctor pentru tine” a fost lansată în vara anului 2018 și a avut drept obiectiv sporirea accesului locuitorilor de la sate la servicii medicale specializate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!