Omul de afaceri Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante La Plăcinte și Andy’s Pizza, care este cercetat penal pentru șantaj, fiind bănuit de oamenii legii că ar fi încercat să preia abuziv o afacere, a scris o scrisoare către președinta Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Angela Motuzoc, prin care solicită să fie desemnat un procuror, care să pornească urmărirea penală pe numele procurorului general Eduard Harunjen, pentru abuz de putere.

Tranga spune în scrisoare despre faptul că a fost filat și că dosarul în care este acum cercetat este unul la comandă, intentat cu scopul de a i se prelua businessul.

„Solicit demararea acestor investigații deoarece procurorii menționați și serviciile speciale, urmărind scopul preluării afacerilor mele ”Andy’s Pizza” și ”La Plăcinte” de către persoane afiliate fostei guvernări, m-au supus monitorizărilor ilegale, reținerii și arestării abuzive, înaintându-mi învinuiri aberante, bazate pe declarațiile datornicului și concurentului meu comercial, urmărit penal în Republica Moldova, Federația Rusă și Italia, în condițiile în care încă din prima zi din care am fost reținut PCCOCS dispunea de probe incontestabile ale nevinovăției mele”, se menționează în scrisoarea expediată de Tranga președintei CSP.

Andrei Tranga a fost reţinut pe 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj săvârşit cu scopul de a prelua o afacere. Pe 20 iunie, acesta a fost eliberat din detenție și a primit 20 de zile de arest la domiciliu.

Vezi și:

/VIDEO/ Andrei Tranga vorbește despre dosarul „fabricat” împotriva sa. Promite acte și stenograme care îl dezvinovățesc

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!