/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ BRAVO! Elevii moldoveni au obținut o medalie de argint și trei de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

27 iunie 2019, ora 08:50

Au venit acasă cu o medalie de argint și trei de bronz. Este vorba de patru elevi din Republica Moldova care au participat în perioada 20 și 25 iunie curent, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Concursul s-a desfășurat în orașul Agros, Cipru.

Potrivit Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, medalia de argint i-a revenit elevului Botezat Cătălin, Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chișinău, iar medaliile de bronz elevilor: Izbaș Ana-Maria, Instituția Publică  Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, mun. Chișinău, Vlas Arsenie, Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chișinău, și Tertilov Vadim, Gimnaziul umanitar-matematic, mun. Tiraspol.

Foto: aee.edu.md

 

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de șase elevi și doi profesori:

1. Botezat Cătălin, elev în clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
2. Port Dragoș,  elev în clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
3. Tertilov Vadim,  elev în clasa a VIII-a, Gimnaziul umanitar-matematic, mun. Tiraspol;
4. Paiu Victor, elev în clasa a VIII-a, Liceul de Creativitate și inventică ”Prometeu-Prim”, mun. Chișinău;
5. Vlas Arsenie,  elev în clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
6. Izbaș Ana-Maria, elevă în clasa a VIII-a, Instituția Publică  Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, mun. Chișinău.
7. Cuznețov Evghenii, doctor în științe fizico-matematice, cercetător științific superior, Institutul de Matematică şi Informatică ”Vladimir Andrunachievici”, conducătorul adjunct al echipei;
8. Izbaș Vladimir, doctor în științe fizico-matematice, Șef laborator, Institutul de Matematică şi Informatică ”Vladimir Andrunachievici”, conducătorul echipei.

La olimpiadă au participat 97 elevi din 16 țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram