Minsitrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a spus că în Republica Moldova totul este secretizat, iar când aterizează în țară, are impresia că nimerește în statul lui James Bond. Potrivit lui, chiar și la nivel de stat, oamenilor le este frică să vorbească la telefon, dând preferință signalului. Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă.     

„Ieri seara am primit contractul cu privire la Arena Chișinău. Am încercat să-l obțin mai înainte, însă responsabilii mi-au spus că este secret de stat. Dar la noi în Republica Moldova în genere totul este secretizat. Cum aterizez în R.Moldova, îmi pare că nimeresc în țara lui James Bond și Matahari. Oamenilor le este frică, nimeni nu vorbește la telefon, toți discută prin signal, whatsapp și telegram. Același lucru este valabil și la nivel de stat”, a declarat ministrul.

Pe 25 iunie curent, în Parlament a fost înregistrat un proiect de lege care prevede ca informațiile privitoare la privatizări, achiziții și rapoarte internaționale să fie desecretizate.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!