Etajul cinci din sediul Guvernului Republicii Moldova, nu este unul de lux. A ținut să o contrazică pe Maia Sandu fostul prim-ministru, Pavel Filip, pe vremea căruia au fost făcute renovări de aproape 30 de milioane de lei, pe când, pe vremuri cheltuielile erau de un milion doar. Potrivit democratului, ceasurile scumpe și zonele de odihnă private nu sunt nici pe aproape un lux, iar toate reparațiile costisitoare ar fi fost făcute încă pe timpul lui Vlad Filat. Prim-ministra l-a contrazis însă.

Maia Sandu: Eu am plecat din casa Guvernului în 2015 și știu cum arăta cel puțin etajul cinci. Au fost făcute reparații mari și am vorbit despre sumele care s-au cheltuit”.

Totodată, Maia Sandu a anunțat că echipa sa nu poate găsi niciun document aprobat anterior, deoarece de pe calculatoarele foștilor angajați ai Guvernului Filip toate informațiile au fost șterse.

„Nu știm pentru că nu am găsit niciun fișier, dar este anormal atunci când vii și preiei o funcție să găsești doar calculatorul și să nu găsești pe calculator absolut nicio informație. Este informație de stat și ea trebuie să se păstreze la stat”, crede Maia Sandu.

Ieri, în cadrul unei emisiuni, fostul premier Pavel Filip a declarat că birourile din Guvern nu sunt deloc luxoase și că, de fapt, ar fi fost reparate de către echipa lui Vlad Filat. Acesta susține că a renovat doar câteva săli pentru a putea primi delegațiile oficiale.

Pavel Filip: Pe mine mă deranja de la bun început că atunci când venea o delegație oficială, că trebuia să-i cer voia lui Dodon să merg la reședința de stat”.

Acum o săptămână, Maia Sandu a organizat o excursie la etajul cinci al Guvernului, acolo unde a stat, din 2015, fostul premier Pavel Filip și echipa sa. Potrivit rapoartelor financiare, din 2016, de când a devenit acesta prim-ministru, cheltuielile de mentenanță și reparație a clădirii au crescut de la un milion de lei până la 28 de milioane timp de un an. În total, au fost cheltuite peste 50 de milioane de lei pentru reparația clădirii Guvernului, iar mai mult de jumătate dintre ei au fost destinați pentru etajul cinci. În acest sens, Guvernul Sandu a anunțat că va investiga modul în care a fost gestionat banul public din 2013 încoace.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!