/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

/DOC/ Scrisoare deschisă către Eduard Harunjen! Președintele Uniunii Avocaților îi cere procurorului general să-și dea demisia

missing
02 iulie 2019, ora 13:00

Președintele Uniunii Avocaților Emanoil Ploșniță îi cere procurorului general Eduard Harunjen demisia. Acesta a scris o scrisoare deschisă în care-și argumentează poziția. 

„Procuratura Generală pe perioada mandatului Eduard Harunjen, nu a dat dovadă de obiectivitate şi echitate pe parcursul procedurilor judiciare, nu a asigurat să fie protejate drepturile omului, așa cum acestea sunt enunțate în Convenția Europeană, de asemenea Procuratura nu a asigurat egalitatea tuturor în fața legii, nu a asigurat respectarea principiului egalității armelor, și a pus la baza învinuirii probe obținute contrar legii, iar singura și cea mai corectă soluție care se impune este demiterea procurorului general”, se menționează în scrisoarea publicată de președintele Uniunii Avocaților.

Mai mult, în opinia lui Emanoil Ploșniță, demisia trebuie să și-o prezinte și adjuncților procurorului general și adjuncții de la Procuratura Anticorupție și PCCOCS.

Procurorul general Eduard Harunjen nu a răspuns la telefon pentru ne oferi o reacție (vom reveni pe parcursul zilei). Anterior însă, întrebat dacă intenționează să demisioneze, în urma mai multor declarațiilor publice, Eduard Harunjen a spus că nu există temei să i se solicite acest lucru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram