/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Dezvăluiri despre privatizarea „Air Moldova”: Un tânăr a scos cash din bancă 50 de milioane de lei

missing
03 iulie 2019, ora 13:02

Președintele Igor Dodon spune că există multe întrebări vizavi de legalitatea privatizării întreprinderii de Stat „Air Moldova” și declară că deține probe care ar demonstra de unde au fost luați banii pentru procurarea acestei companii.

„Recent am obținut o informație cu grefa secret de la organele care investighează. S-au plătit bani mărunți pentru această întreprindere de stat. Este scris foarte clar cum au fost scoase și de unde zeci de milioane. O persoană fizică scoate cash zeci de milioane. Înteresant, Banca Națională nu vede acest lucru? Sau vine o persoană fizică din anul ’79-’80 și ia 50 de milioane cash din bancă. Și tot în ziua ceea se duce și îi pune cash pe alt cont în bancă și tot în ziua ceea se transferă pentru „Air Moldova”. Și nimeni nu vede. Procuratura tace. Toți tac”, a dezvăluit Igor Dodon în cadrul unui interviu acordat pentru Cotidianul.md.

Întrebat dacă există probe concludente la acest subiect, șeful statului afirmă că sunt și a transmis informația obținută ieri în scris și documentată către Consiliul de Securitate.

Amintim că, în toamna anului 2018, compania de stat „Air Moldova” a fost scoasă la privatizare și cumpărată cu 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei, pe care investitorul s-a obligat să le achite.

Cumpărător a fost compania „Civil Aviation Group SRL” fondată pe 23 august 2018 de către un grup de investitori între care cota cea mai mare (49%) este deținută de „Blue Air”, o companie română de aviație privată, cu sediul în București. Baza principală a companiei este Aeroportul Internațional Henri Coandă. Asociați ai companiei „Civil Aviation Group SRL” sunt și două persoane fizice, cetățeni ai Republicii Moldova, care dețin câte 25.5% dintre acțiuni: Andrei Ianovici și Serghei Melnik.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram