De azi, românii din diasporă se pot preînregistra pentru a vota la prezidențiale. Despre asta a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă, care a lansat site-ul votstrainatate.ro.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buică, a menționat că a fost adoptată hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei primului tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din acest an, respectiv 10 noiembrie, hotărâre „urgentă”, deoarece pe baza acestei date se pot demara procedurile de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturilor, scrie Digi24.ro.

Site-ul va cuprinde posibilităţile de preînregistrare a cetăţenilor care se află în străinătate în data de 10 noiembrie, respectiv 24 noiembrie. Pe această platformă veţi găsi cele două variante pentru cetăţenii români care se află în străinătate, în primul rând preînregistrarea pentru secţia de votare şi preînregistrarea pentru a cere vot prin corespondenţă„, a declarat preşedintele AEP.

El a adăugat că cetăţenii români care votează în străinătate la secţiile de votare trebuie să facă o cerere pe platforma online a AEP, menţionând ţara şi localitatea unde doresc să voteze, apoi vor fi înscrişi în lista electorală permanentă, cu opţiunea pe care au solicitat-o.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!