/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

De azi, românii din diasporă se pot preînregistra pe un site pentru a vota la prezidențiale

missing
09 iulie 2019, ora 21:04

De azi, românii din diasporă se pot preînregistra pentru a vota la prezidențiale. Despre asta a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă, care a lansat site-ul votstrainatate.ro.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buică, a menționat că a fost adoptată hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei primului tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din acest an, respectiv 10 noiembrie, hotărâre „urgentă”, deoarece pe baza acestei date se pot demara procedurile de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturilor, scrie Digi24.ro.

Site-ul va cuprinde posibilităţile de preînregistrare a cetăţenilor care se află în străinătate în data de 10 noiembrie, respectiv 24 noiembrie. Pe această platformă veţi găsi cele două variante pentru cetăţenii români care se află în străinătate, în primul rând preînregistrarea pentru secţia de votare şi preînregistrarea pentru a cere vot prin corespondenţă“, a declarat preşedintele AEP.

El a adăugat că cetăţenii români care votează în străinătate la secţiile de votare trebuie să facă o cerere pe platforma online a AEP, menţionând ţara şi localitatea unde doresc să voteze, apoi vor fi înscrişi în lista electorală permanentă, cu opţiunea pe care au solicitat-o.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram