/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Franţa va introduce o nouă taxă pentru biletele de avion

10 iulie 2019, ora 08:07

Guvernul Franţei a decis impunerea unei taxe ecologice speciale pentru biletele de avion, începând din anul 2020. Asta în contextul criticilor privind poluarea generată de aeronave, scrie Digi24.

Ministerul Transporturilor de la Paris a anunţat că impozitul ecologic va fi cuprins între 1,50 şi 18 euro pentru fiecare bilet de avion. Conform estimărilor, ecotaxa ar urma să genereze 182 de milioane de euro, fond care va fi utilizat pentru dezvoltarea infrastructurilor de transport mai ecologice.

Ecotaxa se va aplica din anul 2020 tuturor curselor aeriene care decolează de pe aeroporturi din Franţa, cu excepţia zborurilor de corespondenţă şi celor cu destinaţia Corsica sau teritorii franceze de peste mări, informează Mediafax.

Impozitul li se va aplica tuturor companiilor aeriene. Pentru cursele interne şi intraeuropene, ecotaxa va fi de 1,5 euro la clasa economică şi 9 euro la clasa business. Pentru cursele care au destinaţii în afara Uniunii Europene, taxa va fi de 3 euro la clasa economică şi 18 euro la clasa business.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram