/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ministrul român de Externe, la OSCE: „Soluționarea conflictului din Republica Moldova rămâne o prioritate pentru România”

missing
10 iulie 2019, ora 10:26

Ministrul Afacerilor Externe din România, Teodor Meleşcanu, a declarat în cadrul Reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe din statele participante OSCE, organizată în Slovacia, că soluționarea conflictului din Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pentru România.

Teodor Meleșcanu a declarat la OSCE reconfirmă sprijinul României pentru negocierile în format 5+2, „ca unic cadru care garantează transparența și legitimitatea unei soluții durabile, bazate pe respectarea deplină a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat al Ministerului de Externe din România.

Zilele trecute, reprezentanții Parlamentului au anunțat că negocierile în formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană urmează să fie reluată din toamna acestui an. Subiectul a fost discutat de șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch la o întâlnire cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram