Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a comentat informațiile publicate în presă, spicuite din declarația sa de avere, și eticheta de „ministru-milionar” cu care s-a ales. Brînzan susține că se aștepta la asemenea știri, atunci când completa declarația. 

„Cu 20 de ani în urmă ajungeam în SUA, având cu mine doar o valiză, un vagon de energie și dorința să lucrez, să mă realizez ca persoană și ca profesionist. Pentru că țara mea nu mi-a dat aceste lucruri, am ales străinătatea și mi-am urmat „American Dream-ul”. După 20 de ani de studii, efort nebun, sacrificii, răbdare, lecții și provocări, despre care vă voi povesti altă dată, astăzi pot să spun că sunt împlinit. Am o familie frumoasă, o reputație de profesionist și lucrurile pe care mi le-am dorit. Și tot asta, obținut cinstit și prin multă muncă.

Din cauza că oamenii de stat s-au îmbogățit pe spatele cetățeanului și pe falimentarea Republicii Moldova, iar unii din ei chiar au devenit milionari peste noapte, a devenit o rușine ca un funcționar să declare averea sa adevărată, altfel ar trebui să explice de unde are acești bani. Mie nu mi-a fost rușine nici pentru o secundă să declar averea mea. Sunt lucrurile pentru care am muncit cinstit”, a comentat Vadim Brînzan.

Ministrul spune că în declarația sa de avere nu vom găsi mașini de lux a căror valoare să fie de zece mii de lei sau imobile donate de rude: „Eu m-am întors în Republica Moldova, în Serviciul Public, anume ca să descoperim schemele frauduloase create de cei care în declarațiile de avere se prefac modești, când în realitate trăiesc în luxul cumpărat din banii furați de la cetățeni, care uneori abia ajung de la salariu la salariu”, a mai spus Brînzan.

Vadim Brânzan a declarat venituri pentru anul trecut din dividente și dobânzi în sumă de 178 mii de euro. Mai multe detalii despre declarația sa de avere citiți AICI.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!