/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

ACUZAȚIE: Guvernarea ar fi partajat funcțiile de conducere la „Teleradio Moldova”. Ce răspunde Igor Dodon

11 iulie 2019, ora 22:00

Șefa postului public de televiziune, Ecaterina Stratan, afirmă că ar exista o înțelegere între Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM privind partajarea funcțiilor de conducere în cadrul companiei „Teleradio Moldova” și de asta s-a propus ieri la Comisia parlamentară Educație, Cultură, Tineret, Sport și Mass-media demisia conducerii Televiziunii Naționale.

Ecaterina Stratan l-a întrebat pe șeful statului Igor Dodon, care participa la  emisiunea „Moldova în direct” moderată chiar de ea, dacă actuala guvernare folosește metode mai corecte decât fosta conducere, după ce a inițiat un șir de demisii.

„Se vehiculează că au fost partajate funcțiile. PSRM-ului îi revine radioul, PPDA – ia televiziunea și compania aparține PAS-ului”, a acuzat Ecaterina Stratan.

„Dacă o să mergem pe zvonuri… Eu am spus și repet: nu se partajează absolut nimic. Cât ține de a cere demisia, putem să o cerem, dar noi nu am impus pe nimeni să demită. Dacă se vor încălca procedurile, atunci noi nu suntem cu nimic mai buni decât cei care au fost până la noi. Dacă sunt întrebări față de o anumită persoană, trebuie să se vină conform procedurilor și eu voi insista pe această abordare”, a replicat Igor Dodon.

Ecaterina Stratan a spus că nu intenționează să-și dea demisia din funcția de director al postului public de televiziune „Moldova 1”.

Ieri, deputații din Comisia cultură și mass-media au decis să ceară la următoarea ședință a Parlamentului demisia președintei Companiei „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, șefei Televiziunii Naționale, Ecaterina Stratan și președintelui Consiliului de Observatori al companiei, Nicolae Spătaru. Deputații au adus mai multe acuzații, declarând că televiziunea publică nu este echidistantă și s-a transformat în ultimii ani în televiziunea de partid a democraților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram