Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ar putea avea și cetățenia Cehiei. Deputatul Dumitru Alaiba a făcut public un certificat care atestă că un cetățean al Cehiei cu numele Vladimir Plahotniuc, născut în 1966 ca și politicianul moldovean, a încercat să înregistreze o companie în Marea Britanie pe 4 iunie curent.

„Se pare că înainte de a fi dat jos de la guvernare, Vladimir Plahotniuc era ocupat cu dezvoltarea afacerilor. Pe 4 iunie 2019 încerca să deschidă o firmă nouă în Marea Britanie. Cu pașaport ceh. Nu e nimic ilegal, desigur. Doar că eu unul nu știam despre asta.

Cine știe ce planuri avea pentru compania asta. Sper că i-am stricat planurile. O rugăminte pentru cei ce sunteți prin Londra. Poate treceți pe la adresa din document, dacă sunteți prin zonă”, a scris Dumitru Alaiba pe blogul său.

Anterior, presa a scris că Vladimir Plahotniuc avea cetățenia României, sub numele de Vlad Ulinici, dar și cetățenia Federației Ruse.

London-application-pdf.pdf by on Scribd

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!