/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Guvernul a aprobat decizia de a renunța la cutiile pentru nou-născuți și majorarea din contul acestora a indemnizației unice la naștere

missing
11 iulie 2019, ora 06:21

Guvernul a aprobat la ședința de ieri decizia de a renunța la cutiile pentru nou-născuți și a majora din contul acestora indemnizația unică la naștere, acordată părinților, cu 1608 lei.

Decizia intră în vigoare de pe 1 iulie 2019. Astfel, indemnizația unică la nașterea copilului va fi din această dată de 7 911 lei.

„Costul estimativ pentru implementarea proiectului constituie 29585 mii lei, dintre care 29265.6 mii lei pentru majorarea indemnizației unice la nașterea copilului, 246,2 mii lei cheltuieli pentru distribuire, 73,2 mii lei cheltuieli pentru taxa de comision. Calculul a fost efectuat reieșind din numărul copiilor prognozat pentru semestrul II 2019 de 18 200 copii, conform informațiilor oferite de către CNAS”, informează reprezentanții Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram