/VIDEO/ Stare de urgenţă în peninsula Halkidiki din Grecia. Mai multe persoane au decedat în urma furtunii puternice de aseară

11 iulie 2019, ora 08:02

Șase persoane și-au pierdut viața în urma unei furtuni puternice care s-a abătut aseară peste peninsula Halkidiki din Grecia. Martorii care s-au afla în acele momente pe peninsulă au spus pentru TV8 că totul a avut loc în jurul orei 22:30. Ei mai spun că la un moment dat lumina brusc s-a deconectat în toată zona. Furtuna a durat în jur de jumătate de oră.

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki) s-a prăbuşit, potrivit agerpres.

Doi cetăţeni cehi în vârstă au fost ucişi după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau, în peninsula Halkidiki din nordul Greciei, care se bucură de popularitate în rândul turiştilor.

Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul grecesc, potrivit autorităţilor.

Conform estimărilor unui centru medical, între 60 şi 70 de persoane au fost rănite și au primit îngrijiri medicale.

Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva“, a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV. „A fost dintr-o dată, atât de brusc”.

Meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca „extrem de neobişnuite” pentru această perioadă a anului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram