/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Tauber va fi lipsită de funcția de președintă a Comisiei pentru drepturile omului, dar i se va permite să fie membră. Ulanov: „Ce-i asta?”

missing
11 iulie 2019, ora 15:24

Deputatul din Partidul ȘOR (PP ȘOR) Denis Ulanov declară că, potrivit unei inițiative legislative, fracțiunea pe care o reprezintă va fi lipsită de funcția de președinte al Comisiei pentru drepturile omului, la care a fost înaintată Marina Tauber.

„Noaptea trecută a apărut un proiect de lege potrivit căruia Partidul ȘOR va fi lipsit de funcția de președinte al Comisiei pentru drepturile omului, știți deja această epopee, această funcție ne-a revenit inițial nouă de către majoritatea parlamentară, noi doar trebuia să prezentăm o candidatură la această funcție, pentru a fi votată în plenul parlamentului și comisia să-și înceapă activitatea. De două ori nu ne-au permis să facem asta, aducându-se drept argument raportul Kroll”, a declarat Denis Ulanov într-o conferință de presă.

Deputatul de la PP ȘOR zice că, potrivit proiectului, Marinei Tauber i se va permite să fie membră a comisiei: „Astă noapte, noi am primit proiectul de decizie, cu nume cu tot, funcția de președinte al comisiei trece către blocul ACUM,  foarte interesant, dar Marina Tauber deja poate să fie membră a comisiei, e menționat numele ei. Adică ieri nu era posibil, pentru că ea figura în raportul Kroll, iar astăzi deja se poate să fie membră ordinară. Ce-i asta?”, s-a revoltat Ulanov.

 

Am contactat reprezentanți ai Blocului ACUM pentru a le solicita mai multe informații, însă aceștia nu ne-ai răspuns la telefon pentru detalii.

UPDATE: Deputatul Blocului ACUM Dinu Plîngău ne-a spus că există o asemenea inițiativă legislativă, dar detaliile vor fi făcute publice mâine, când va fi discutat subiectul la ședința Biroului permanent al Parlamentului.

Candidatura Marinei Tauber la funcția de președintă a Comisie pentru drepturile omului a fost înaintată la mijlocul lunii iunie, dar a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram