/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Viorel Morari a cerut să fie audiat la ședința CSP

missing
11 iulie 2019, ora 10:49

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a înaintat o cerere Consiliului Superior al Procurorilor prin care a acerut să fie audiat în cazul învinuirilor care i se aduc lui Eduard Harunjen.

CSP urma să examineze astăzi două sesizări împotriva lui Harunjen. Una a fost făcută de un grup de procurori de la Procuratura Anticorupție care sunt nemulțumiți de modul în care șeful Procuraturii Generale a gestionat situația legată de demisia lui Viorel Morari. Anume în acest caz intenționa să facă declarații fostul șef al Procuraturii Anticorupție.

„Pentru mine este important  să vă aduc la cunoștință anumite circumstanțe ale activității procurorului general ca să puteți adopta o hotărâre obiectivă. Să nu fiți ghidați de alte sentimente, decât sentimentul aflării adevărului”, a declarat Morari în fața membrilor CSP, motivându-și prezența la ședință.

O altă sesizare a fost depusă de Andrei Tranga, proprietarul rețelei „Andys Pizza”, care s-a plâns că a fost arestat ilegal și procurorii ar fi tăinuit mai multe probe care îi demonstrau nevinovăția.

La propunerea membrului CSP, Dumitru Pulbere, examinarea ambelor sesizări a fost amânată pentru o altă ședință, iar membrii consiliului au rămas să analizeze doar sesizarea depusă de Andrei Năstase împotriva lui Harunjen.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram