/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Cinici troleibuze noi dotate cu aer condiționat, prize sau camere de supraveghere vor circula pe străzile Chișinăului

missing
12 iulie 2019, ora 17:09

Pe străzile Chișinăului vor circula cinic troleibuze noi. Acestea urmează să fie livrate în Moldova în septembrie. Costul unui troleibuz de tip standart este de 160 de mii de Euro. Unitățile noi sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, patru camere de supraveghere în interior și prize USB pentru călători. De asemenea, troleibuzele au blocurile optice pe bază de LED și oglinzi cu reglaj electric.

Acestea sunt de model standart și sunt asamblate în prezent la Atelierului de reparații și asamblare al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” (RTEC).

Noile unități fac parte din lotul de 17 troleibuze achiziționate în anul curent de la uzina „Belkommunmash” din Minsk, inclusiv 10 vehicule de timp standart, 5 – cu propulsie autonomă și 2 – articulate.

În anul 2019, pentru achiziționarea de troleibuze noi, în bugetul municipal au fost prevăzuți 72 de milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram