/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Harunjen i-a cerut lui Năstase să-și retragă denunțul: „A fost o ofensă”

missing
12 iulie 2019, ora 08:15

Fostul procuror general Eduard Harunjen i-a cerut ministrului de Interne Andrei Năstase să-și retragă denunțul pe care l-a scris în privința lui și l-a înaintat Consiliului Superior al Procurorilor, cerând ca Harunjen să fie tras la răspundere penală pentru mai multe ilegalități.

„Harunjen a încercat să obțină de la mine retragerea acestui denunț. A fost o ofensă. M-a contactat prin intermediul unui coleg de-al său. Eu nu negociez cu bandiții și cu criminalii”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Politicianul afirmă că nu va ceda și chiar va continua să scrie alte denunțuri cu noi acuzații pe numele lui Harunjen.

„Sunt sigur că vine ziua când se va produce totuși ancheta aceasta”, a spus Năstase cu referire la cercetarea penală a lui Eduard Harunjen.

Ieri, Consiliul Superior al Procurorilor a examinat sesizarea lui Andrei Năstase și a decis să remită procurorilor materialele ce vizează acuzațiile de uzurpare a puterii în stat, pentru ca acestea să fie examinate în cadrul unui proces penal inițiat încă la 20 iunie. În acest proces, sunt cercetate acuzațiile aduse de Năstase judecătorilor Curții Constituționale și deputatului Vladimir Plahotniuc care „ar fi acționat concertat” și au uzurpat puterea de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram