/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Marina Tauber, înfuriată, după ce i s-a luat funcția de președintă a Comisiei pentru drepturile omului și a fost dată unei deputate de la ACUM

missing
12 iulie 2019, ora 11:43

Deputata Doina Gherman din partea Blocului ACUM va fi președintă a Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice, după ce candidatura deputatei din partea Partidului ȘOR (PP ȘOR) Marina Tauber a fost respinsă. Candidatura lui Gherman a fost votată azi de majoritatea parlamentară.

Ieri, deputatul PP ȘOR Denis Ulanov a spus că fracțiunea sa este nemulțumită de această decizie și că lipsirea partidului de această funcție este un abuz din partea majorității parlamentare.

Astăzi, Marina Tauber, a ținut un discurs dur la adresa majorității parlamentare, iar după ce aceasta și-a încheiat cuvântarea, deputații de la PP ȘOR au părăsit sala de ședințe în semn de protest.

„Eu nu am nevoie de funcția de președintă a comisiei, voi ne-ați propus-o pentru ca tot voi să ne-o luați. Este o problemă inventată.  Ați scuipat pe recomandările Comisiei de la Veneția și i-ați scuipat în față pe alegătorii PP ȘOR. Sunteți pur și simplu ridicoli, iar în scurt timp o să vă prefaceți în jalnici. Vă las recomandările comisiei de la Veneția și raportul OSCE, sper că veți reuși să-l citiți până la alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc foarte curând”, a declarat Tauber de la tribuna Parlamentului.

Argumentul deputaților care au respins candidatura Marinei Tauber la funcția de președintă a Comisiei pentru drepturile omului este că politiciana figurează în raportul Kroll privind frauda bancară. Totuși, acesta va avea calitate de membră a comisiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram