Deputata Doina Gherman din partea Blocului ACUM va fi președintă a Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice, după ce candidatura deputatei din partea Partidului ȘOR (PP ȘOR) Marina Tauber a fost respinsă. Candidatura lui Gherman a fost votată azi de majoritatea parlamentară.

Ieri, deputatul PP ȘOR Denis Ulanov a spus că fracțiunea sa este nemulțumită de această decizie și că lipsirea partidului de această funcție este un abuz din partea majorității parlamentare.

Astăzi, Marina Tauber, a ținut un discurs dur la adresa majorității parlamentare, iar după ce aceasta și-a încheiat cuvântarea, deputații de la PP ȘOR au părăsit sala de ședințe în semn de protest.

„Eu nu am nevoie de funcția de președintă a comisiei, voi ne-ați propus-o pentru ca tot voi să ne-o luați. Este o problemă inventată.  Ați scuipat pe recomandările Comisiei de la Veneția și i-ați scuipat în față pe alegătorii PP ȘOR. Sunteți pur și simplu ridicoli, iar în scurt timp o să vă prefaceți în jalnici. Vă las recomandările comisiei de la Veneția și raportul OSCE, sper că veți reuși să-l citiți până la alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc foarte curând”, a declarat Tauber de la tribuna Parlamentului.

Argumentul deputaților care au respins candidatura Marinei Tauber la funcția de președintă a Comisiei pentru drepturile omului este că politiciana figurează în raportul Kroll privind frauda bancară. Totuși, acesta va avea calitate de membră a comisiei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!